Hvordan veilede sluttbruker i Fritidskonto

• Opprette Fritidskonto
  • Fritidskonto på profil
  • Betale med Fritidskonto
  • Billetter på profil
  • Oversikt over tilgjengelige billetter
  • Reservere billett
  • Bruke billett

Opprette Fritidskonto

Via kommunens infoside på Friskus finner man Opprett Fritidskonto
Fritidskonto kan også opprettes direkte fra profil.

Deretter følges stegene til Fritidskonto er opprettet.

Bruker som skal opprette Fritidskonto første gang vil måtte verifisere seg via ID-porten. ID-porten støtter både MinID, BankID, Commfides og Buypass.

Fritidskonto på profil

Fra Fritidskontofanen på profil har man oversikt over alle tilknyttede Fritidskontoer (flere barn), saldo og betalingshistorikk.

Det er også enkelt å dele tilgang.

Tilgang til gratisbilletter vises på hver konto.

Herfra betaler man også regning ved å velge en arrangør som har støtte for betaling med Fritidskonto.

Dele tilgang til Fritidskonto

Av sikkerhetshensyn (personvern) for bruker kan ikke en Fritidskonto uten videre tilknyttes flere enn én bruker. Dersom en bruker forsøker å opprette en Fritidskonto som allerede er opprettet av en annen bruker - vil vedkommende få beskjed om å oppgi pin-kode. Pin-koden finnes på Fritidskontoen og kan fritt deles av den som opprettet Fritidskontoen første gang.

Betale med Fritidskonto

1. Søk etter arrangør som har støtte for betaling med Fritidskonto.
  2. Bekreft at kontonummer stemmer.
  3. Velg Fritidskonto å betale med.
  4. Legg inn KIDnummer eller Fakturaopplysninger
  5. Legg inn beløp
  6. Betal

Billetter på profil

Brukere med Fritidskonto som har tilgang til gratisbilletter vil ha en egen fane for billetter på sin profil.  Her vil brukeren finne alle reserverte billetter inkludert snarvei til å reservere flere billetter.

Tilgjengelige billetter

Med rollen Kommune Support eller Kommune Admin har du alltid tilgang til alle billetter som er publisert via direktelinken:

"kommune".friskus.com/tickets/marketplace

Andre brukere må ha en aktiv Fritidskonto med tilgang til billletter for å se tilgjengelige billetter.

Tilgjengelige billetter kan variere etter alder på Fritidskontoinnehaver (beregnet fra fødselsnummer)