Hvorfor får jeg ikke laste opp bildet mitt

Det er krav til minimumsoppløsning ved opplasting av bilder. Dette gir bedre kvalitet til bilder i Friskus som gir brukerne en bedre opplevelse. 

Krav til oppløsning unngår også problemer ved deling til andre sider. Ved deling av bilder med dårlig oppløsning vil for eksempel ikke Facebook skalere bildet og det vil kun vises i miniatyr. Når du bruker bilder av tilstrekkelig kvalitet unngås dette problemet.

Tips for å unngå bilder av dårlig kvalitet:

  • Send bildene på riktig måte – Unngå å sende bilder du skal bruke via plattformer som komprimerer (forminsker) dem. Hvis du laster ned bilder fra Facebook, Messenger eller en nettside, har bildene allerede blitt komprimert, og det er umulig å få tilbake orginalkvaliteten. Send bildefiler som vedlegg i mailer, eller via skylagring- eller overføringstjenester som Google Drive eller wetransfer.com for å beholde orginalstørrelsen
  • Slik sjekker du størrelsen på et bilde – Om du har et bilde liggende i en mappe på pcen din er det lett å sjekke størrelsen. Høyreklikk på bildefilen, og velg egenskaper. Under fanen detaljer finner du dimensjoner. Bildet skal være minst 400 x 200 pixler.
  • Mangler du et bilde du kan bruke? – Det finnes mange nettsider for gratis bilder, såkalte creative commons. Her deles bilder som kan brukes trygt og gratis. Eksempler på sider som dette er unsplash.com og pexels.com. Dette er en fin nødløsning dersom du står uten et bilde å bruke, men må få lagt ut arrangementet raskt. Husk at det er alltid best å bruke et bilde av deres arrangement. Deltakerne vil se hvem dere er.
Fikk du svar på det du lurte på? Takk for tilbakemeldingen! There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Lurer du fortsatt på noe? Kontakt oss Kontakt oss