Hvilke roller finnes det for arrangørsider?

Lesetilgang og tilgang til å utføre handlinger i en arrangørside er styrt av roller. Denne artikkelen gir en oversikt over roller og tilganger som finnes og hvordan tilpasse tilganger for hver rolle.

I denne artikkelen

Oversikt over roller

Eier

Eier av en arrangørside er den som opprettet arrangørsiden. Eier har alltid rollen administrator og rollen vises som grå i medlemsoversikten. Den som er eier for arrangørsiden kan ikke fjernes som medlem uten å overføre eierskap til en annen administrator først. Her kan du lese om å overføre eierskap: Hvordan overføre eierskap for en arrangørside

Administrator

Denne rollen har alltid alle tilganger for en arrangørside og kan endre rollen til alle medlemmer (unntatt eier), se Koordinator for oversikt over tilganger.

Koordinator

Denne rollen har som default noe færre tilganger enn administrator. Alle tilganger for denne rollen kan tilpasses individuelt for hver arrangørside.

Medlem

Alle som følger arrangørsiden, blir lagt til som medlem eller invitert til å følge arrangøren, får automatisk rollen Medlem. Denne rollen har som default begrensede rettigheter som kan begrenser ytterligere.

Publikum

Alle andre brukere og besøkende av friskus.com kan se offentlig informasjon om arrangørsiden, aktiviteter og nyheter som ikke er opprettet som privat.

Kommune Admin

Kommune Admin er administrator for hele Friskus og har alle tilganger som Administrator for en arrangørside.

Endre rolletilganger

Tilganger til Administrator er fast (alle). Tilganger for rollene Koordinator og Medlem kan tilpasses for hver arrangørside. For å endre hvilke tilganger de ulike rollene skal ha gjør du følgende:

1. Gå til Arrangørsiden din
  2. Velg Arrangørinnstillinger
  3. Velg Sikkerhet
  4. Velg rollen du ønsker å tilpasse.
  5. Velg Tillatt eller Avvist for hver handling